Laat uw verpakking onze zorg zijn! Bel 0487 59 3526
mupla-30-jaar Created with Sketch.
0 items

Nieuws

MEI 2017 - BEDRIJVEN AWARD 2016 VOOR MUPLA VERPAKKINGEN!
Wij hebben dank zij de beoordelingen van onze klanten een award voor 2016 gewonnen met de beoordeling "Excellent" en zijn hier uiteraard erg blij mee. Zeker omdat er in 2016 ca. 30.000 bedrijven hebben deelgenomen aan deze award van Allebedrijvenin.nl. Hartelijk dank voor al die klanten die de moeite genomen hebben om een review op onze frontpage achter te laten.
Bedrijvenaward 2016.jpg

APRIL 2017 - RESPONSIVE WEBSITE
Vanaf 31 maart is deze website mupla.nl door onze partner Adecon geheel responsive gemaakt, dus nu ook simpel te gebruiken op je gsm of tablet.
Mupla Verpakkingen blijft op alle fronten investeren in de toekomst!

JANUARI 2017 - WETGEVING VERBOD OP GRATIS MEEGEVEN PLASTIC DRAAGTASSEN!
Hierbij een update van de stand van zaken: Er is géén verbod op plastic draagtassen! Alleen mag u als bedrijf een tasje niet meer gratis meegeven aan uw klanten.
U moet hiervoor dus een bedrag vragen maar u mag dus zélf bepalen of u b.v. € 0.10, € 0.15 of € 0.25 vraagt voor een draagtasje en kunt dit dus ook als een uitgsproken verkoopkans zien. U ontvangt nu immers (wettelijk) een bedragje terug voor de door u betaalde draagtas.
Vanaf 1 januari 2016 zijn gratis plastic tassen niet meer toegestaan. Het doel is om zwerfvuil op straat en in zee tegen te gaan en verspilling van grondstoffen te voorkomen.
In Nederland gebruiken alle consumenten samen ieder jaar zo'n 3 miljard plastic tasjes. Een groot deel belandt in de afvalbak en een ander deel wordt zwerfafval. De Europese Unie heeft daarom alle lidstaten verplicht het gebruik van plastic tassen te verminderen. Nederland voldoet met het verbod op gratis plastic tassen aan deze Europese verplichting.
De Rijksoverheid wil ook het bewustzijn van consumenten vergroten. Het verbod op plastic tassen kan bijdragen aan duurzaam gedrag, bijvoorbeeld door hergebruiken van een tas. In sommige gevallen mogen levensmiddelen nog wel worden verpakt in dunne plastic tasjes. Namelijk als dit voedselverspilling tegengaat, of als er geen andere manier is deze hygiënisch te verpakken. Klanten krijgen in de winkel geen gratis plastic tas meer, tenzij deze onder de uitzondering vallen. Wanneer u toch een plastic tas wilt, betaalt u daarvoor een klein bedrag. Winkeliers mogen zelf de prijs bepalen. De richtprijs voor een plastic tas is € 0,25. Winkeliers vinden meer informatie bij Wat betekent het verbod op gratis plastic tassen voor winkels?.
Er zijn enkele uitzonderingen op het verbod. Consumenten krijgen in de volgende situaties wel een gratis plastic tas (dunner dan 0,015 millimeter):
Zeer dunne gratis plastic tasjes als enige verpakking zijn toegestaan wanneer ze etenswaren beschermen tegen vervuiling of besmetting met ziekteverwekkers. Bijvoorbeeld bij onverpakt zomerfruit, zoals aardbeien, of onverpakte groenten, zoals sperziebonen. Ook zijn deze tasjes toegestaan in situaties waarbij levensmiddelen ongeschikt kunnen raken voor consumptie. Bijvoorbeeld door lekvocht van rauwe vis, rauw vlees of rauw gevogelte uit niet gesloten verpakkingen.
Dunne gratis plastic tasjes als enige verpakking zijn verder toegestaan om voedselverspilling van losse levensmiddelen tegen te gaan. Bijvoorbeeld losse appels of losse broodjes.
Alleen in de volgende situatie is een gratis plastic tas (wanddikte maakt niet uit) toegestaan:
In taxfree winkels op luchthavens of in het vliegtuig gekochte vloeistoffen, spuitbussen en gels worden verzegeld in een (doorzichtige) plastic tas. Voorbeelden zijn drank, deodorant en haargel. De plastic tas is in dat geval gratis. Voor de andere See Buy Fly tassen moet gewoon worden betaald.
Papieren draagtassen zijn ook vrijgesteld van deze regeling. (Mits niet gelamineerd met een plastic coating.)

Over Mupla

Mupla Verpakkingen is in 1987 opgericht als éénmanszaak door dhr. Mulder sr. en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende verpakkingsgroothandel in de Benelux.

Lees meer over Mupla

Vragen? Bel 0487 59 3526 voor advies!
Eerste indruk
9,5
Service
9,8
Prijs / kwaliteit
9,2

Kijk ook eens naar onze 84 verschillende formaten hersluitbare blisterverpakkingen te vinden in de categorie "industrie".

Niet meer tonen