Laat uw verpakking onze zorg zijn! Bel 0487 59 3526
mupla-30-jaar Created with Sketch.
0 items

Nieuws

Juli 2018 - DE TOEKOMST VAN DISPOSABLES (WEGWERPARTIKELEN)
Eind mei van dit jaar presenteerde de Europese Commissie het voorstel voor het terugdringen van de zg. Single Use Plastics (SUP). Mupla Verpakkingen volgt deze ontwikkelingen natuurlijk op de voet om nu, maar ook in de nabije toekomst verantwoorde verpakkingsproducten te kunnen blijven leveren.
Met deze richtlijn wil de Europese Commissie het gebruik van disposable (wegwerp) plastic reduceren. Op sommige plastic producten komt een algeheel verbod, zoals op wegwerpbestek, roerstaafjes en rietjes. In de richtlijn staat tevens opgenomen dat producenten en importeurs verantwoordelijk zijn voor de afvalfase van hun SUP-producten.

Natuurlijk nemen wij, naast de producenten en importeurs van deze verpakkingen het voorstel van de Europese Commissie uiterst serieus. Duurzaamheid is sinds jaar en dag een belangrijk thema bij Mupla Verpakkingen. Wij ondersteunen natuurlijk alle initiatieven voor een schoon en toekomstig gezonder leefklimaat. Goede en dus duidelijke wet- en regelgeving kan hiertoe een belangrijke bijdrage leveren. Zodra de richtlijn verder is uitgewerkt, hebben ook wij meer duidelijkheid over hoe wij als verpakkingsbedrijf dienen om te gaan met Single Use Plastics. Want uiteraard zijn niet alle plastic of plastic-gerelateerde producten zomaar uit onze leefwereld te bannen. Wij zullen ons uiteraard inspannen alle alternatieven en innovaties te volgen en waar mogelijk vooruitlopend op de nieuwe wet- en regelgeving, de SUP- artikelen uit ons assortiment te laten lopen en te vervangen door meer duurzame alternatieven.

Met de toenemende zorgen over de plastic vervuiling komt het voorstel van de Europese Commissie niet uit de lucht vallen. In ons assortiment op www.mupla.nl vind je daarom al een tijd diverse producten die reeds aansluiten bij de voorgestelde nieuwe regelgeving. Zo zijn de verpakkingen en disposables van o.a. het merk Biodore® uitsluitend gemaakt van natuurlijke materialen. Ook zijn er andere alternatieven voor kunststof disposable artikelen te vinden in ons assortiment zoals herbruikbare artikelen en papieren varianten in plaats van plastic items, bijvoorbeeld binnen het assortiment koffiebekers en rietjes. Ondertussen blijven ook wij zoeken naar alternatieve oplossingen, voor een toekomstbestendig verpakkingsassortiment. Natuurlijk blijft hiernaast de stelregel dat jij als consument een belangrijk aandeel hebt in wat je wél of niet aanschaft en of je bereid bent wellicht iets meer te betalen voor die producten die een stuk milieuvriendelijker en duurzamer zijn dan plastic. (Iets dat overigens niet alleen geldt voor verpakkingsmaterialen.)

3D-green-world-tremendous-technique.jpg<br />

JUNI 2018 - CERISA DOZEN
Mooi project afgerond met ondernemer Rob Janssen van Fruitbedrijf Janssen uit Deest met het leveren van een fraaie verpakking voor zijn Cerisa kersen. Goed voorbeeld van lokale samenwerking tussen 2 Maas & Waalse ondernemingen. Lees hier ook het artikel over Chefkok Sidney Schutte van het Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam over deze topkersen uit Maas en Waal: https://www.kokswereld.nl/cerisakersen-sidney-schutte/

Cerisa 6.jpg

MEI 2018 - AVG Op 25 mei 2018 wordt nieuwe wet omtrent privacy van kracht. Omdat we bij Mupla Verpakkingen graag open en transparant met onze klanten en relaties willen communiceren, lichten we het even toe. Allereerst willen we uiteraard graag duidelijk maken dat Mupla Verpakkingen nog nooit persoonlijke gegevens aan niet-belanghebbenden en andere partijen die niet direct van invloed zijn op een overeenkomst, heeft verstrekt. Wij zullen dat ook in de toekomst nooit doen. We nemen de bescherming van jouw gegevens serieus en hebben passende maatregelen genomen om gegevensmisbruik in de toekomst tegen te gaan. Wat houdt het in? Op 25 mei 2018 treedt dus de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in werking. Deze geldt voor de hele Europese Unie en betreft een privacyverordening die heel wat onrust veroorzaakt. Je hebt er vast al over gehoord, maar wat houdt de nieuwe verordening in voor jou en jouw organisatie? De juridische tekst is soms lastig naar de praktijk te vertalen. Duidelijke zienswijzen zijn er nog maar in beperkte mate en jurisprudentie is er nog niet. De verordening heeft als doel de privacy en persoonlijke gegevens van Europese burgers te beschermen en om beter aan te sluiten bij de huidige technologische ontwikkelingen. Ook de e-privacy richtlijn wordt aangepast in lijn met dezelfde principes als de AVG. Na het introduceren van de AVG hebben de consumenten alle macht in handen als het gaat om hun persoonsgegevens. Consumenten hebben bijvoorbeeld altijd het recht om hun persoonsgegevens op te vragen of te laten verwijderen. Je kan altijd onze volledige Privacy Policy hieronder doorlezen om precies te weten wat er met jouw gegevens gebeurd.

MEI 2017 - BEDRIJVEN AWARD 2016 VOOR MUPLA VERPAKKINGEN!
Wij hebben dank zij de beoordelingen van onze klanten een award voor 2016 gewonnen met de beoordeling "Excellent" en zijn hier uiteraard erg blij mee. Zeker omdat er in 2016 ca. 30.000 bedrijven hebben deelgenomen aan deze award van Allebedrijvenin.nl. Hartelijk dank voor al die klanten die de moeite genomen hebben om een review op onze frontpage achter te laten.
Bedrijvenaward 2016.jpg

APRIL 2017 - RESPONSIVE WEBSITE
Vanaf 31 maart is deze website mupla.nl door onze partner Adecon geheel responsive gemaakt, dus nu ook simpel te gebruiken op je gsm of tablet.
Mupla Verpakkingen blijft op alle fronten investeren in de toekomst!

JANUARI 2017 - WETGEVING VERBOD OP GRATIS MEEGEVEN PLASTIC DRAAGTASSEN!
Hierbij een update van de stand van zaken: Er is géén verbod op plastic draagtassen! Alleen mag u als bedrijf een tasje niet meer gratis meegeven aan uw klanten.
U moet hiervoor dus een bedrag vragen maar u mag dus zélf bepalen of u b.v. € 0.10, € 0.15 of € 0.25 vraagt voor een draagtasje en kunt dit dus ook als een uitgsproken verkoopkans zien. U ontvangt nu immers (wettelijk) een bedragje terug voor de door u betaalde draagtas.
Vanaf 1 januari 2016 zijn gratis plastic tassen niet meer toegestaan. Het doel is om zwerfvuil op straat en in zee tegen te gaan en verspilling van grondstoffen te voorkomen.
In Nederland gebruiken alle consumenten samen ieder jaar zo'n 3 miljard plastic tasjes. Een groot deel belandt in de afvalbak en een ander deel wordt zwerfafval. De Europese Unie heeft daarom alle lidstaten verplicht het gebruik van plastic tassen te verminderen. Nederland voldoet met het verbod op gratis plastic tassen aan deze Europese verplichting.
De Rijksoverheid wil ook het bewustzijn van consumenten vergroten. Het verbod op plastic tassen kan bijdragen aan duurzaam gedrag, bijvoorbeeld door hergebruiken van een tas. In sommige gevallen mogen levensmiddelen nog wel worden verpakt in dunne plastic tasjes. Namelijk als dit voedselverspilling tegengaat, of als er geen andere manier is deze hygiënisch te verpakken. Klanten krijgen in de winkel geen gratis plastic tas meer, tenzij deze onder de uitzondering vallen. Wanneer u toch een plastic tas wilt, betaalt u daarvoor een klein bedrag. Winkeliers mogen zelf de prijs bepalen. De richtprijs voor een plastic tas is € 0,25. Winkeliers vinden meer informatie bij Wat betekent het verbod op gratis plastic tassen voor winkels?.
Er zijn enkele uitzonderingen op het verbod. Consumenten krijgen in de volgende situaties wel een gratis plastic tas (dunner dan 0,015 millimeter):
Zeer dunne gratis plastic tasjes als enige verpakking zijn toegestaan wanneer ze etenswaren beschermen tegen vervuiling of besmetting met ziekteverwekkers. Bijvoorbeeld bij onverpakt zomerfruit, zoals aardbeien, of onverpakte groenten, zoals sperziebonen. Ook zijn deze tasjes toegestaan in situaties waarbij levensmiddelen ongeschikt kunnen raken voor consumptie. Bijvoorbeeld door lekvocht van rauwe vis, rauw vlees of rauw gevogelte uit niet gesloten verpakkingen.
Dunne gratis plastic tasjes als enige verpakking zijn verder toegestaan om voedselverspilling van losse levensmiddelen tegen te gaan. Bijvoorbeeld losse appels of losse broodjes.
Alleen in de volgende situatie is een gratis plastic tas (wanddikte maakt niet uit) toegestaan:
In taxfree winkels op luchthavens of in het vliegtuig gekochte vloeistoffen, spuitbussen en gels worden verzegeld in een (doorzichtige) plastic tas. Voorbeelden zijn drank, deodorant en haargel. De plastic tas is in dat geval gratis. Voor de andere See Buy Fly tassen moet gewoon worden betaald.
Papieren draagtassen zijn ook vrijgesteld van deze regeling. (Mits niet gelamineerd met een plastic coating.)

Over Mupla

Mupla Verpakkingen is in 1987 opgericht als éénmanszaak door dhr. Mulder sr. en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende verpakkingsgroothandel in de Benelux.

Lees meer over Mupla

Vragen? Bel 0487 59 3526 voor advies!

Mupla Verpakkingen is i.v.m. de zomervakantie gesloten van maandag 27 juli t/m vrijdag 7 augustus (week 31 en 32).
Bestellingen insturen via de webshop kan gewoon tijdens deze periode. Je e-mails worden dan echter weer vanaf maandag 10 augustus door ons gelezen en verwerkt.

Niet meer tonen